"Maak van je kat geen asielzoeker! Chip je dier". Dat is het thema van de chipmaand die dit jaar al in juni wordt georganiseerd. De chipmaand is van oudsher een initiatief van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). Ook dit jaar krijgt de chipmaand dit jaar ondersteuning van een groot aantal organisaties. De KNMvD, Amivedi, Dibevo, Dierenbescherming, Dier & Zorg Dierenverzekeringen, Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), Virbac, Ministerie van LNV, CEVA en Royal Canin zetten in juni gezamenlijk de schouders onder deze voorlichtingscampagne. Klik hier om door te gaan naar informatie over de chipmaand in 2007.
De ‘maand van het chippen’ heeft tot doel meer huisdiereigenaren te bewegen tot het laten chippen en registreren van hun huisdier. Dit in het kader van het streven naar verantwoord huisdierenbezit.

Wilt u zien hoe een registratie in zijn werk gaat? Klik dan hier voor een filmpje over de werkwijze van de NDG.

De maand van het chippen werd voor het eerst georganiseerd in oktober 2005. Ook in 2006 zal de oktobermaand wederom in het teken staan van ‘chippen en registreren’ van huisdieren. Zowel de media als dierenartspraktijken in het hele land zullen extra aandacht besteden aan de noodzaak van identificatie en registratie van huisdieren.

In het Verenigd Koninkrijk organiseert men een soortgelijk evenement al sinds enkele jaren onder de naam:
National Microchipping Month

Het initiatief wordt bovendien ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de Stichting voor vermiste en gevonden dieren: Amivedi, de Dierenbescherming
en de Federatie Dierenambulances Nederland.

De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) kan deze maand organiseren mede dankzij de steun van: